Fijne Werelddierendag!

Het is vandaag 4 oktober Werelddierendag. De dag dat we even stil staan bij alle dieren in de wereld. Het is een dag voor huisdieren, maar ook voor andere dieren natuurlijk. Dat wordt nog meer en meer knuffelen met mijn lieve meisjes.

Wil je meer weten over het waarom van Dierendag? Lees dan het artikel: Dierendag: feest voor je huisdier
4 oktober

Weet je waarom we dierendag op 4 oktober vieren? Dat is de sterfdag van de heilige Franciscus van Assisi. Deze man nam het op voor de minderbedeelden in de wereld en vooral gaf hij dieren een stem. Eigenlijk kun je zeggen dat hij een van de eerste dierenbeschermers was. Zijn sterfdag – 4 oktober 1226 – is een belangrijke datum binnen de Katholieke kerk, maar is ook de perfecte datum voor een dag speciaal voor dieren.

Sinds 1930
Net als Valentijnsdag, Moederdag of Vaderdag wordt Dierendag vaak gezien als een dag die in het leven is geroepen door winkeliers (en dan met name eigenaren van dierenwinkels) om zo meer te kunnen verkopen. Maar net zoals met andere speciale feestdagen is dat niet waar. Dierendag komt uit het hart van dierenliefhebbers. In 1927 schreef de Tsjechische Ilse Winter een brief aan Margaret Ford, de voorzitster van de wereldvereniging van de dierenbescherming, in London. In de brief stelde Ilse voor om een speciale dag voor dieren in het leven te roepen. De datum die ze in de brief voorstelde was 4 oktober. Margaret vond het direct een goed idee – en de datum ook – en zo kwam het dat in 1929 tijdens een internationaal congres van dierenbeschermingsverenigingen het voorstel voor Dierendag werd aangenomen. In 1930 vierde men voor het eerst Dierendag. Sinds de jaren zestig wordt Dierendag ook aangegrepen om extra aandacht te vragen voor het lot van dieren in nood, asiels of bio-industrie. Bron : Writing Berries Mw. Berry de Nijs

Nina & Penny wensen alle dieren ter wereld een beestige dierendag ❤
43145683 431352120727089 3961229482194370560 n 223x300 - Fijne Werelddierendag!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *